15 September 2008

Tanggal 13 September 2008

pada 12 september yang lepas.. izzah dan rakan yang lain telah bertolak ke rompin pahang...tempat yang kami tuju adalah felda selancar 1 dan kg perwira jaya... kami bertolak dari Universiti Tun Hussein Onn selepas solat jumaat..smpi di ayer hitam kira2 dalam pukul 2.45 ptg..terus amik bas ke segamat...smpai di segamat dalam pukul 5.30 ptg..singgah solat asar dulu..tepat 6.00 ptg kami menaiki bas untuk ke felda selancar 1 dan kg perwira jaya...kami tiba disana pada pukul 6.30 ptg...

sesampai disana...Abg Shamsudin bin Masri merangkap abg angkat izzah datang ambik kat bus stop depan padang..nek kereta..kereta baru 2...then sampai kt rumah..wow!!satu keluarga ada kt rumah..meriah sangat..time buka puasa..abis kecoh satu rumah..lagi2 dengan kedatangan kak ina..kak ina ni pn anak angkat mak jugak..abis dengan loya buruk abg din + kak ina..pecah perut org2 kat rumah 2 gelak...seronok....

ok..tanggal  13 september 2008  jatuh pada hari sabtu bersamaan 13 ramadhan...satu cerita lucu berlaku..pada ahri sabtu 2 kami di rumah sibuk menyediakan juadah morei untuk masjid..start cari barang pada pukul 2.30 tpg..barang-barang dibeli di kedai De Mart..dah habis beli barang2...blik la rumah...sesampai jer kat rumah tengok2 anak2 buah abg din da ade kt rumah ngah basuh ayam..abg din ni pengerusi belia kt felda selancar 1...tengah sibuk2 sediakan barang untuk memasak...ade la sorang hamba Allah ni..kununnye nk tgk api dah hidup ke blm...yang die pn bijak pandai pi tgk dekat2..secara tidak langsung..pow!!!meletup...abis mata kene api..mula2 satu rmh cuak tgk die...lepas 2 satu rumah kecoh gelakkan die...bkn  tak kesian...kesian 2 kesian..tp sebab ktorg gelak 2 sebab bulu mata die hilang..hangus terbakar..muka sume ok..cume bulu mata hilang..kesian xde bulu mata..raya orang pakai baju baru..die pakai bulu mata baru...ha3....t bli kena beli bulu mata palsu kt segamat...ha3...igt nk cari blik bulu mata die...da tgk da kt situ...mmg xde bulu mata die...xdapat den nk nolong..sabar ye abg din...ha3...

lepas 2 dia pi wat air untuk berbuka puasa...dia wat air..perghh...xkan ku lupe perasaan ku ketika meminum air 2...rasanyer seperti meminum air gula...manis..mak oi...blh kencing manis sehari minum air yang die wat...pape pn terima kasih diucapkan kepada abg din kerana telah memberi pengalaman minum air yang manis..ha3..


hai bulu mata dimanakah dikau??


terpaksa lah daku menggunakan yang palsu kerana yang original telah meninggalkan daku..


 Pada 14 september 2008..
awal- awal pagi pukul 9 lagi da kuar rumah gi jenjalan..pegi rumah kak liya merangakap adik abg din..mula2 kami pegi rumah kak liya yang berada di selancar 10...sampai di rumah beliau..die takde di rumah...die ade di rumah mak mertuanye...so kami ke rumah mak mertua kak liya yang berada di selancar 2...sembang2....gelak2...men ngan adilla ngan aiman...pas2 kak liya ajak ke rumah org jual2 kerepek..kuih raya...fuhh....sampai sane jer..teruja....mmg best giler..tp xsempat nk try..dorg wat kuih ngan kerepek secara besar2an..then conventional lg...mme teruja abis la...terkesima...maklumla xpnh nampak...hihihi...pas2 belila kerepek kt situ...blik rmh mak mertua kak liya...sambung men ngan adilla..smpai kul 11 kami blik rmh....sbb kul 11.30 pg da nk blik UTHM da...

ni lagi satu cerita...sampai kt rumah...sembang ngan mak sambil msg membe...pas2 mak kate ajak mamber skali nek kete...abg din antar sampai segamat...pas2 izzah gtau la kt member...nek2 kereta..tibe2 abg din xsinggah amik dorg..pulak dah...berenti tengah jalan discuss..rupenye kereta terlebih muatan..nk xnk terpaksa gtau dorg..xjd amik dorg..jmpe kt segamat t..nasib bas belum terlepas lagi..so dorg blh nek bas...sampai kt segamat trus jumpe dorg...trus dapat bas...dan akhirnya sampai di UTHM pada pkul 4.20 ptg...2 la cerita 3 hari di rumah family angkat di rompin pahang..habis kecoh..gamat...dan itu kunjungan kedua ke rompin pahang..selepas bln jun lepas...




1 comment:

ijad said...

salam... selamat aidilfitri 2008