29 March 2011

ya!!saya setuju..

sabtu lepas aku ade tgk cerita 3 idiots...
hurm....
aku amat suka dengan apa yang rancho tu ckp..
Nver study to be success, study for self efficiency...
ya sgt2 setuju...
dengar yer kawan2...
selain dari itu rancho jugak ade mengatakan...
engineering is my passion...thats why die blh dpt cemerlang dalam setiap semester...
never come to college to be an engineer,but come to college to study...
ayat di atas ni membuka mata aku...
ye kite ni dtg universiti sebab nk dapatkan segulung ijazah....
blaja semata-mata nk dapat cemerlang dalam pekse....
knowledge = 0...
belaja semata nk mengejar markah...
owh ni dah salah...
sebab 2 kite jd xreti nk apply per yang kite dah blja..
bnda ni bkn jadi kt aku sorg jer...tp most of the student..
btul x??
bila kita suka belaja, dan apliasikan ilmu tersebut,
baru kita rasa keseronokan belaja..
kemudian kejayaan akan datang kepada kita...
pasni xmau dah benci2 subjek mekanikal...
nk semat dlm hati engineering is my passion..
InsyaAllah....








@best tau cite 3 idiots ni...tgk tau@


get lost!!!

huh...
agak kebengangan la gak....
hey awak!!!
aku xpenah nk kacau hidup awak...
xpenah wat pape kt awak...
cuma berkawan dgn awak saja..
tp awatla hang ni...
meluat aku..tau x!!!MELUAT...
common la....kite skrg nih da 20 an...
bkn belasan tahun lg...so please be matured okeyh!!!
watever i do with it...it was my privacy ok...
ade aku disturb ko pnye privacy???nope...
so yang nk sibuk2 hal aku pehal??
sila jaga tepi kain sendiri yer...
klu aku jatuh ker pape ker..aku yang bgn sendiri..bkn awak yang tolong..
ish...nasib baik aku blh control my anger...klu x....
time 2 jugak aku lempang ko..ko tau x...
not funny okeyh..i just be myself...
klu awek ko/pakwe ko wat cmtu xde pla ko nk komen pape...
sampai kentut busuk pun ckp wangi...
ingat setinggi mana pun ko....
wlupun pandai mana pun ko...
klu ade yang sakit hati dengan ko....
akan jatuh jugakla ko....
kita tgk la nanti...
baik ko mintak maaf dengan aku...
sebab bila aku xsuka...sorry to say...no hint 4 you...
aku xkn ckp pape..just ignore,ignore and ignore watever you do,watever you say..
so watchout!!!!!!


@berfikir dahulu sebelum bercakap,dan buat sesuatu..@

20 March 2011

Contest sweet couple yang paling cool n comel

salam...
xtau nape tetiba aku giler nk join contest...
hahahahaha...
contest ni untuk org bercouple jer...
yang single nih dok diam2 and tgk jerla yer....
hahahaha...

sape yang anjur kan contest nih???
pe syarat2 contest nih??
mesti angpa suma nk tau kan???
jom klik laju2 kt banner bawah ni atau klik di sini




saya nk pertaruh ganbar ini....


comey tak gambar nih??
cik abg nih sush mau senyum klu amik gambar...
masa amik gambar nih blh plak senyum...
masa nih otw blik johor,singgah kt pantai batu burok terengganu...
br blik dr rmah member kawin...
masa ni saya ckp kt abg : ish nape lambat sgt kamera ni amik gambar??malu la org tgk...cpt la..
abg jwb: la...igt syg sorg je ke???abg pun malu gak...
2 yg kitorg gelak tu...
hehehe...


19 March 2011

Contest Gambar Pets Paling Comel





salam readers...
ni first tyme aku masuk contest..hihihi..
di sebabkan aku ni boleh dikategorikan sebagai pencinta haiwan...
aku nk pertaruhkan gambar kucing aku yg comel lote nih...
contest ni dianjurkan oleh cik wani...
boleh klik kt banner untuk tau syarat contest ni okeyh!!!



Jantina : Betina
Jenis Haiwan : Kucing
Tabiat : Xboleh tgk kucing len..mesti nak men..die pun mesra alam..
xleh tgk org...nak ajak men jer...
Nama : Kecit...


Di sini saya ingin tag beliau&beliau sebab mereka juga pencinta haiwan

Fasehah
Syaz
Ain


Apa nak jadi??sampai sekarang xkawin lg...

salam...
tajuk entry macam kemaruk nk kawin kan2???
hahahahaha
blaja pun xsampai 1 sem..nak kawen...
huish gatai naaa.....
sebenarnya dari mggu lepas nk tulis post ni...
akibat kemalasan nk bukak blog....
br sekarang la nk cerita..
klu mknan 2..hurmm....da basi kot....eiii...
ok berblik pada cerita nk kawin...

13 march merupakan saat yg amat mendebarkan kepada rakan aku nih...
yer..dia akan bernikah...
aku pi la rumah die 12 march 2011...
amik kau jaoh giler beb..
kat terengganu...12 jam perjalanan kot!!!!...
letih seyh....sampai kt rumah dia dlm pkul 10....
smpai jer pi melantak kt rumah die...
pastu tidow!!!!hahaha...

esoknyer..aku merewangkan diri....
dalam kul 10 lebih tu aku pi la ikut die pi masjid...
saja menyibuk masa majlis akad nikah...
sebab aku pun kenal husband die tuh..hahaha...
sekali lafaz je beb....
dah jadi bini org..ye kak lini...
tgh dok sembg2..sekali tuh prof imran tegur plak...
malu aku time tuh...
pastu dalm tgh hari dorg bersanding...
aku tgk jap jer..
pastu aku pack brg...
mau blik johor sudah...

otw blik tu sggh jap kt pantai batu burok enchik driver penat...
pastu mkn kopok losong...
sata...
singgah masjid terapung...
mmg best!!
tp kejap jer..
nk rush blik...sebb isnin aku ade kelas...
enchik driver pun keje...
smpai rumah jer dah pkul 1 pg...

aku igt senin tu nk pi kelas TITAS..
tp xsempat...aku da siap pki bj kurung lg dr rumah...
sampai ayer hitam pun da kul 4....
ade hati lg nk kelas...ponteng la jawabnyer..

joml layan gambar..
gambar pengantin xder sebab kamera dekat die..huhuuhuh..





ni la enchik driver a.k.a Mr Q


@banyak assignment....@

02 March 2011

pet kesayangan


salam
hello semua...
hari ni tetiba nk berderita pasal kucing kesayangan aku....

ni kucing kesayangn aku....aku pggil die gemuk..

kucing di dalam gambar tu la kucing keseayangan aku...
aku pggil die gemuk..sebab antara kucing2 kat rumah aku die pling gemuk..
tp dalam gambar tu die da kurus..
masa blik raya cina aritu akak aku ade ckp kt aku..
"Ngah ko xnk tgk ke adik ko??kurus gile dah die skrg.."
aku ckp la sape....pastu akak aku ckp tu ha si gemuk...
aku trus pi dapur cr die..huh mmg krus...
aku ckp kt akak aku.."ko xbg die mkn ker?"
akak aku: da bg die xnk mkn...termenung je..risau aku
aku :nape plak?
akak aku : ni ko pnye pasal la...die rindu kt ko
aku: yeke?
akak aku:yela...sekarang da gemuk sikit...sebelum ni mmg kering
aku:da tu ko wat cmne?
akak aku : aku bg bantal ko kat die
aku:da tu die wat per?
akak aku:die cium,gesel2 kat bantal ko..pastu br die mkn ckit2...tu skrg da ok ckit...
mak aku:dah pasni ko jgn nk manjakan die..jgn nk tdo ngan die..sian die..demam rindu
aku:ala..xperla...angah rindu kt die..t tdo ngan die gak...

kadang aku tido dulu..t esok aku bgn tgk die tdo sebelah aku..bkn aku ajak pun...die dtg sendiri..
die mmg manja ngan aku...masa die kecik dulu klu org lain pgg die..mesti kne ckar..
klu ngan aku...senyap je...
tp aku klu xusik die sehari xblh...aku geram...hari2 tgk aku bercalar sebab die cakar..klu die xcakar...mmg aku puas..bila dah cakar tu rasa puas..hahaha..plik kn??

yg 2 pasal gemuk...
ade sekor lg tp aku xamik gambar die...
aku pggil die bising....sebab bila kite ckp ngan die...die bls blik..mcm phm pe kite ckp...
si bising ni plik ckit...
die selalu berebut mkn ngan aku...
klu mkn ngan family...die xkan minx kat org lain..
die mesti dtg sebelah aku pastu berebut mkn ngan aku...
pastu die suka mkn choki2...haaaa plik kn??klu bg kt die..mmg abis die mkn..
dulu ade sekali aku mmkn eskem cornetto...aku saja tunjuk kt die...
aku igt die xmkn..pastu abis separuh askem aku die mkn....
bila aku trik askem tu die ikut jer aku selagi askem 2 xabis...last2 aku bg je die abiskan,,,,
plik2....pastu mak aku ckp kt aku...
bla aku xder kt rumah...kdg2 2mggu sekali br blik rumah..
tp bila aku ade je...mesti die ade kt rumah...tp bila setiap kali aku nk blik u..
mesti xdpt jumpa die...die keluar merayau..sbb pg sampai ptg die ske meryau..mlm br blik..


kecit..pandai posing
haaa...yg atas ni plak aku pggil die kecit..
sebb die yg pling kecit...heeehe
die ni mesra alam...sebab tu die blh bg pose cute die masa amik gambar...
comel kn??die ni abah kutip kt kebun...
mmg manja ngan org...suke usik kucing yg besar ...die nk ajak bergurau...
bile dah nk kalah..mula la terjerit2!!!die ni bab mkn..huh!!
klh kucing besar..xder gigi tp...adela gigi tp xpenuh lg...
tamak die ni klu bab mkn...bg ikan besar..bwk lari jauh2!!!xpadan dgn kecik...

kucing yg lain yg ade kt rumah tu aku syg....cuma gemuk ngan bising tu lebih manja ngan aku

@jumaat ni test textile@